ЗА ЛЕТЕРА КАТАЛОГ УСЛУГИ ПОРЪЧКИ РАЗПРОСТРАНЕНИЕ
EN  БГ
ЦЕНИ НА УЧЕБНИЦИ НА ИЗДАТЕЛСТВО "ЛЕТЕРА" ЗА 2-ри - 7-ми КЛАС, ОДОБРЕНИ ОТ МОН (САМО ЗА УЧИЛИЩА И ОБЩИНИ) - 2018/19г.
ЦЕНИ НА УЧЕБНИ ПОМАГАЛА "LOGICO PRIMO" НА ИЗДАТЕЛСТВО "ЛЕТЕРА" ЗА ПГ, ОДОБРЕНИ ОТ МОМН ЗА УЧИЛИЩА, ДЕТСКИ ГРАДИНИ И ОБЩИНИ) - 2018/19г.
Каталог > Справочна литература > Атласи
Атлас „Световна история“ в два тома
от Херман Киндер, Вернер Хилгеман


В наличност е само том 2

„Амбициозната цел да се направи един справочник, съдържащ много информация и същевременно помагало за часовете по история в училищата и във висшите учебни заведения, не само е постигната, но и надмината.“
Франкфуртер алгемайне цайтунг

Атлас „Световна история“ представлява двутомно издание с подробни исторически описания и карти, генеалогии и графични изображения (общо 249 цветни илюстрации) с подробно хронологично изложение. По този начин на читателя с интерес към историята се предоставя едно ново енциклопедично издание, което му дава възможност да получи бърза и изчерпателна информация за историческите събития и процеси. И двата тома съдържат приложение с хронология на българската история и азбучен показалец.

Том 1 обхваща периода от Древността до Френската революция: Праистория. Древни цивилизации. Античност: Гърция. Елинизъм. Рим. Средновековие. Възраждане. Реформация и религиозни войни. Абсолютизъм и Просвещение. Хронология
на българската история от времето на славяни и прабългари до края на XVIII в.
Том 2 обхваща периода от Френската революция до наши дни: Големите революции. Епоха на Наполеон. Реставрация и революции. Национални държави. Империализъм. Първа световна война. Междувоенен период. Втора световна война. Следвоенен период. Хронология на българската история от края на XVIII в. до днес.

меки корици,
цветни,
320 с.,
20.00 лв.,
ISBN: 978-954-516-156-8

меки корици,
цветни,
354 с.,
25.00 лв.,
ISBN: 978-954-516-159-9