ЗА ЛЕТЕРА КАТАЛОГ УСЛУГИ ПОРЪЧКИ РАЗПРОСТРАНЕНИЕ
EN  БГ
ЦЕНИ НА УЧЕБНИЦИ НА ИЗДАТЕЛСТВО "ЛЕТЕРА" ЗА 2-ри - 7-ми КЛАС, ОДОБРЕНИ ОТ МОН (САМО ЗА УЧИЛИЩА И ОБЩИНИ) - 2018/19г.
ЦЕНИ НА УЧЕБНИ ПОМАГАЛА "LOGICO PRIMO" НА ИЗДАТЕЛСТВО "ЛЕТЕРА" ЗА ПГ, ОДОБРЕНИ ОТ МОМН ЗА УЧИЛИЩА, ДЕТСКИ ГРАДИНИ И ОБЩИНИ) - 2018/19г.
ЗА ЛЕТЕРА
Издателство "Летера"


Централен офис
4000 Пловдив, България, ул. "Родопи" № 62, пк 802
тел.: +359 32 600 930
GSM: +359 888 579 139
e-mail: office@lettera.bg, lettera_verlag@abv.bg
www.lettera.bg


Борса "Летера"
1784 София, бул. "Цариградско шосе" 117
печатница "Образование и наука"
тел.: +359 2 946 16 07
GSM: +359 888 826 502 – Сашка Тодорова
e-mail: lettera_sofia@abv.bg
www.lettera.bg


През месец декември 2011 г. издателство "Летера" навършва 20 години.
В каталога на "Летера" са включени над 1000 издания, като годишно се издават около 120 нови заглавия. Седалището на издателството е в Пловдив, където има фирмена книжарница и модерна дигитална печатница. "Летера" разполага със собствени книжарница, информационен център и борса в София.

"Летера" издава енциклопедични и справочни издания, езикови системи по чуждоезиково обучение, учебници и учебни помагала, граматики и речници, научнопопулярни поредици, съвременна българска и преводна художествена литература, луксозни албуми и пътеводители за България.

"Летера" също така бе координатор по проект на програма "Сократ" - Lingua 2, на Европейската комисия и в сътрудничество с екип от висококвалифицирани специалисти от седем европейски страни създаде първия по рода си мултимедиен курс "Български език за чужденци" за индивидуално и групово обучение. Курсът е разработен в шест версии - английска, немска, френска, чешка, нидерландска и българска, и покрива езикови нива от А1 до В2 по Общата европейска езикова рамка. Курсът дава богата социокултурна информация, а учебният материал е поднесен достъпно и е илюстриран с анимация, игри, видеофилм и други забавни упражнения. (http://www.lettera.bg/lingua/).

Изданията на "Летера" се отличават с висококачествени и модерни методика и дизайн.
Около 70% от заглавията са одобрени от Министерството на образованието и науката. Продадени са и лицензи на учебници и българска художествена литература на издателства от Унгария, Сърбия, Черна гора, Македония, Словения, Италия, Холандия и Германия. Издателството е удостоено със Златен диск от Би Би Си през 1992 г. за висококачествено издание на езиковата система "Би Би Си" 1, 2, 3. През 1999 г. получава Специална награда "Пловдив" за албум "Старинен Пловдив", Национална награда "Христо Г. Данов" на Министерството на културата за изкуство на книгата и награди на Асоциацията на българските книгоиздатели за полиграфическо изпълнение на албум "Старинен Пловдив" и "Тенекиеният барабан". На Франкфуртския панаир на книгата през 2004 г. издателство "Летера" е удостоено от EEPG (Група на издателите на учебници в Европа) със специална награда за висококачественото издание на учебника по руски език "Карусель".

"Летера" е в тясно сътрудничество с водещи издателства от Германия, Великобритания, Франция, Италия, Словения, с Министерството на образованието и регионалните инспекторати, с Министерството на културата, с водещи университети в България - СУ "Св. Климент Охридски", ПУ "Паисий Хилендарски", и в чужбина - Университет в Гент - Белгия, Уестминстърски университет - Великобритания, Университет в Лайпциг - Германия, Карловият университет в Прага - Чехия, Университет в Екс ан Прованс - Франция, както и с "Гьоте-институт" - София, Франкфуртски панаир на книгата, Държавна агенция по туризъм, Алианс Франсез - Пловдив, и др.

Екипът на "Летера"