ЗА ЛЕТЕРА КАТАЛОГ УСЛУГИ ПОРЪЧКИ РАЗПРОСТРАНЕНИЕ
EN  БГ
ЦЕНИ НА УЧЕБНИЦИ НА ИЗДАТЕЛСТВО "ЛЕТЕРА" ЗА 2-ри - 7-ми КЛАС, ОДОБРЕНИ ОТ МОН (САМО ЗА УЧИЛИЩА И ОБЩИНИ) - 2018/19г.
ЦЕНИ НА УЧЕБНИ ПОМАГАЛА "LOGICO PRIMO" НА ИЗДАТЕЛСТВО "ЛЕТЕРА" ЗА ПГ, ОДОБРЕНИ ОТ МОМН ЗА УЧИЛИЩА, ДЕТСКИ ГРАДИНИ И ОБЩИНИ) - 2018/19г.
Каталог > Художествена литература > Българска литература
Цветовете на ужаса
Цветовете на ужаса

от Йордан Иванчев


Преведен и издаден в Холандия, с над 200 представления на холандска сцена
Романът обрисува последиците от тоталитарната държава – една разпаднала се, неуправляема и неуправлявана от никого държава – място, където цари негово величество Хаосът и човешкият живот не струва нищо. Ужасно е, когато ти е останала единствено надеждата забя ство – но какво бягство – къде, при кого?
Бягството на героите е като пътуване през царството на ужаса – бягаш от един ужас, за да попаднеш в друг. Kартината, която описва Иванчев, е мрачна – всичко е изкарано сякаш от някакъв средновековен роман за края на света – боли от прочетеното. Боли, защото не преставаш да си задаваш въпроса: И аз ли съм част от този ужас, наистина ли това бе и е нашият живот – защо така дълго сме търпели, защо продължаваме да търпим, имаме ли шанс като народ и държава? Всичко в романа е изчистено докрай – езикът е кинематографичен, репликите са като в пиеса на абсурда. Показвайки ни цветовете на ужаса, романът работи срещу забравата – той е предупреждение за нас и за онези, които ще дойдат след нас – да разберат, проумеят и простят. Той е и предупреждение за опасностите, дебнещи човека по пътя му към себепознаването и свободата.

Йордан Иванчев е роден през 1949 г. в Бургас. Завършил е българска филология в СУ „Климент Охридски“. Автор е на сборниците разкази „Всичко, което нямаме“, „Трибой“, „Крайбрежие“, на повестта „Семейни подробности от края на седмицата“ и романа „Навикът да живееш“. Негови са сценариите на игралния филм „Съдията“, както и на редица детски анимационни филми.


меки корици,
черно-бели,
118 с.,
4,00 лв.,
ISBN: 978-954-516-051-9