ЗА ЛЕТЕРА КАТАЛОГ УСЛУГИ ПОРЪЧКИ РАЗПРОСТРАНЕНИЕ
EN  БГ
ЦЕНИ НА УЧЕБНИЦИ НА ИЗДАТЕЛСТВО "ЛЕТЕРА" ЗА 2-ри - 7-ми КЛАС, ОДОБРЕНИ ОТ МОН (САМО ЗА УЧИЛИЩА И ОБЩИНИ) - 2018/19г.
ЦЕНИ НА УЧЕБНИ ПОМАГАЛА "LOGICO PRIMO" НА ИЗДАТЕЛСТВО "ЛЕТЕРА" ЗА ПГ, ОДОБРЕНИ ОТ МОМН ЗА УЧИЛИЩА, ДЕТСКИ ГРАДИНИ И ОБЩИНИ) - 2018/19г.
Каталог > Художествена литература > Българска литература
Любов?!?
Любов?!?

от Надежда Захариева


Психологическият роман „Тя и тримата“ и стихосбирката „Любов?!?“, събрани в една книга

В романът на Надежда Захариева „Тя и тримата” се оглежда автобиографично съдбата на една от най-талантливите и популярни български поетеси. Но той е събрал вълненията, копнежите и тревогите на съвременната жена, която навсякъде по света е до мъжа с мисията си на любима, майка и приятел, с желанието си да облагороди и направи по-красив този свят. Не на последно място романът поставя отново въпроса за любовта, семейството и духовното призвание.
Без да е феминистки, „Тя и тримата” е роман с дълбоко послание и анализ на привличането и отблъскването между мъжете и жените, между личностите в глобален, но и себичен свят.

Има ли право жената да излезе извън рамките, в които обществото се опитва да я напъха?
Има ли смелост жената, която обича, да признае пред себе си, че любовта є е илюзия?
Има ли сила жената, прозряла самозаблудите си, да свали маската на лицемерието и с точни и безкомпромисни думи да провъзгласи своята изстрадана истина за нещата от живота?
Истина, която горчи. Истина, от която боли. Истина, която ни връща към самите себе си. На тези и други безмилостни въпроси, които разпъват на кръст всеки от нас, ще намерите отговор в „Любов?!?“, стихосбирката, събрала 82 поетични бисера от Надежда Захариева.

Надежда Захариева е завършила френска филология, работила е като редактор и журналист. От септември 2005 г. е зам.-министър на културата. Дебютната й стихосбирка „Не предвидени стихотворения“ излиза през 1979 г. Издала е много поетични книги: „Живот като живот“ (1983), „Ако не бързаш толкова“ (1987), „Загубих си усмивката“ (1995), „Нелюбовно време“ (1997), „Горчивки“ (1999), „Облачно“ (2000), „Въже от свобода“ (2002), „Гълъб ме споходи на Игнажден“ (2004) и др. Автор е и на автобиографичния роман „Смет за сливи“ и психологическата драма „Тя и тримата“.


меки корици,
черно-бели,
240 с.,
10,00 лв.,
ISBN: 978-954-516-894-9