ЗА ЛЕТЕРА КАТАЛОГ УСЛУГИ ПОРЪЧКИ РАЗПРОСТРАНЕНИЕ
EN  БГ
ЦЕНИ НА УЧЕБНИЦИ НА ИЗДАТЕЛСТВО "ЛЕТЕРА" ЗА 2-ри - 7-ми КЛАС, ОДОБРЕНИ ОТ МОН (САМО ЗА УЧИЛИЩА И ОБЩИНИ) - 2018/19г.
ЦЕНИ НА УЧЕБНИ ПОМАГАЛА "LOGICO PRIMO" НА ИЗДАТЕЛСТВО "ЛЕТЕРА" ЗА ПГ, ОДОБРЕНИ ОТ МОМН ЗА УЧИЛИЩА, ДЕТСКИ ГРАДИНИ И ОБЩИНИ) - 2018/19г.
Каталог > Научна литература
Западноевропейска литература
Западноевропейска литература

от проф. д.ф.н. Клео Протохристова


Западноевропейска литература за ученици, студенти, преподаватели и филолози
Книгата „Западноевропейска литература“ търси основанията си в своята практическа предназначеност.
– Без да предлага цялостен курс, тя съдържа принципа за структурирането на подобен курс. В същото време отказва да даде негови окончателни граници, тоест изложението не оспорва канона, а работи с него като с друга възможност.
– Изданието до голяма степен е структурирано в съответствие с принципите на сравнителното литературознание. То представлява алтернативно решение на традиционните обемисти и аморфни учебници по западноевропейска литература. Предложеният съпоставителен принцип на изложение цели постигането на по-съгласувана и ясна картина на литературноисторическите процеси в Западна Европа.

Проф. д.ф.н. Клео Протохристова е преподавател по антична и западноевропейска литература в ПУ „Паисий Хилендарски“. От 1991 до 1993 г. като стипендиант на комисията „Фулбрайт“, е преподавала български език и литература във Вашингтонския университет в Сиатъл. Автор е на книгите „Несъвършени изречения“ (1990), „Благозвучието на дисонанса“ (1991, 1996), „През огледалото в загадката“ (1996), „Огледалото“ (2004).


меки корици,
черно-бели,
336 с.,
18,00 лв.,
ISBN: 978-954-516-451-4