ЗА ЛЕТЕРА КАТАЛОГ УСЛУГИ ПОРЪЧКИ РАЗПРОСТРАНЕНИЕ
EN  БГ
ЦЕНИ НА УЧЕБНИЦИ НА ИЗДАТЕЛСТВО "ЛЕТЕРА" ЗА 2-ри - 7-ми КЛАС, ОДОБРЕНИ ОТ МОН (САМО ЗА УЧИЛИЩА И ОБЩИНИ) - 2018/19г.
ЦЕНИ НА УЧЕБНИ ПОМАГАЛА "LOGICO PRIMO" НА ИЗДАТЕЛСТВО "ЛЕТЕРА" ЗА ПГ, ОДОБРЕНИ ОТ МОМН ЗА УЧИЛИЩА, ДЕТСКИ ГРАДИНИ И ОБЩИНИ) - 2018/19г.
Каталог > Художествена литература > Преводна литература > ЛЕТЕРА ХИТ КОЛЕКЦИЯ
МОМИЧЕТО НА ПРОЗОРЕЦА
МОМИЧЕТО НА ПРОЗОРЕЦА

от Гюлсерен Будайъджъоглу


Очаквайте бестселъра
МОМИЧЕТО НА ПРОЗОРЕЦА
от Гюлсерен Будайъджъоглу

След невероятния интерес към книгата „Върни се към живота“ и тв сериала „Завинаги” българският читател ще се срещне с не по-малко завладяващата творба на Гюлсерен Будайъджъоглу „МОМИЧЕТО НА ПРОЗОРЕЦА“. Тази нейна книга също е залегнала в основата на новите филмови поредици „Родният ти дом е твоята съдба“ и
„Момичето на прозореца“.
В романа са разказани две истински житейски истории – обединява ги болката от травмите, преживени в детството, която не отминава, не се забравя и оставя отпечатък за цял живот.
...Искрената любов между Налан – Момичето на прозореца, която е живяла в лукс, но в самота и без любов, и Хайри – отрасъл в бедност и нищета... Любовта, събрала тези двама души, живеещи два различни живота, е страстна, но болезнена...
В основния сюжет е вплетена и драматичната история на Мехди и Зейнеп: за нейните дълбоки душевни рани и как тя открива спокойствието и щастието, за което копнее...
Съдбите на героите се разкриват постепенно и интригуващо по време на психотерапевтичните сеанси на Гюлсерен Будайъджъоглу в клиниката „Медальон“.
С професионализъм и разбиране, със съпреживяване и човешко съчувствие тя помага на пациентите да осмислят живота си и предначертанията на съдбата, за да
ги променят.
Съдбата ранява, а любовта спасява!


За автора
ГЮЛСЕРЕН БУДАЙЪДЖЪОГЛУ е родена в Анкара. Завършва Медицинския факултет на Анкарския университет и специализира психиатрия в университета „Хаджеттепе“, където остава на работа като преподавател. През 2005 г. основава първия частен психиатричен център в Турция – „Медальон“, на който е председател на борда на директорите. Автор е на най-четените книги в Турция: „Медальонът отвътре“, „Трите цвята на греха“, „Ако кралят загуби“, „Момичето на прозореца“ и бестселъра „Върни се към живота“, по който е създаден сценарият на нашумелия тв сериал „Завинаги“. Историите от настоящия роман също са залегнали в основата на тв поредиците „Родният ти дом е твоята съдба“ и „Момичето на прозореца“. Тя е автор, който чрез своите разкази и романи представя психиатрията по достъпен и интересен начин.


Още за книгата

След изключителния успех на романа “Върни се към живота” и нашумелия сериал, “Завинаги”, създаден по книгата, издателство “Летера” предлага следваща интригуваща творба на психотерапевта Гюлсерен Будайъджъоглу. И в романа „МОМИЧЕТО НА ПРОЗОРЕЦА “, както и в другите й произведения, авторката всъщност е един от главните герои. Всеки ден в своя кабинет в клиниката „Медальон“ тя се среща с какви ли не хора и с техните трудни съдби.
Терапията е мъчителен и труден процес, защото “печатът на съдбата” често е неумолим и е белязал душите и живота на хората. Историята на главните герои е истинска и затова въздейства и разтърсва читателя. Предизвиква у него въпроси и дава отговори на нравствени и етични проблеми, кара го да се вгледа в собствената си душа, в преживяванията от детството, в постъпките и мислите си и техните дълбоко закодирани причини. Анализираните чрез събеседване ситуации, в които попадат персонажите, внасят яснота за изборите, които са направили и ще направят.
Основното внушение е, че всеки отговаря за решенията си и може да промени “печата на съдбата”, ако има сили и воля за това. Любовта е вдъхновение, но и страдание, когато е изчерпана и идва раздялата - мъчителна, изпепеляваща. Историята на всеки герой е цял един живот от белезите на детството, през себедоказването и себезаявяването на младостта и объркващите пориви на любовта в зрелите години, грехът и наказанието от обществото до себебичуването.
Романът е фокусиран върху четирима души - много различни един от друг, но чиито истории въпреки това твърде много си приличат: Налан, със зашеметяваща красота и с очевидно аристократичен произход; Тюркан, нещастна жена без особени качества и произход, която е сигурна, че един ден съпругът й ще се върне у дома, за да бъде с нея и децата им; млада жена от Лаз, жертва на сексуално насилие в детството си, която си пада по красив, харизматичен мъж с надеждата да намери спасение в живота си; Хайри, който примамва жените с разрушителните си любовни пориви.


меки корици,
цветни,
304 с.,
20 лв.,
ISBN: 978-619-179-131-6