ЗА ЛЕТЕРА КАТАЛОГ УСЛУГИ ПОРЪЧКИ РАЗПРОСТРАНЕНИЕ
EN  БГ
ЦЕНИ НА УЧЕБНИЦИ НА ИЗДАТЕЛСТВО "ЛЕТЕРА" ЗА 2-ри - 7-ми КЛАС, ОДОБРЕНИ ОТ МОН (САМО ЗА УЧИЛИЩА И ОБЩИНИ) - 2018/19г.
ЦЕНИ НА УЧЕБНИ ПОМАГАЛА "LOGICO PRIMO" НА ИЗДАТЕЛСТВО "ЛЕТЕРА" ЗА ПГ, ОДОБРЕНИ ОТ МОМН ЗА УЧИЛИЩА, ДЕТСКИ ГРАДИНИ И ОБЩИНИ) - 2018/19г.
Каталог > Художествена литература > Българска литература
ГЪЛЪБ ЗА БЪДНИ ВЕЧЕР
ГЪЛЪБ ЗА БЪДНИ ВЕЧЕР

от Стефан Бонив


Излезе от печат последният сборник с разкази на един от най-добрите и атрактивни български разказвачи Стефан Бонев – носител на престижни литературни награди и публикуван в авторитетни антологии в чужбина и в редица учебни помагала по литература.
Първият разказ от тази книга се ражда през 2009 г. „Календарът“ е посветен на Коледа и на Нова година. В тази лека и забавна история авторът кодира вроденото ни очакване, че заедно с 1 януари ще се роди нещо ново, както и вярата, че идват по-добри дни за всички нас.
И така последователно идват и следващите шест разказа – по един за всяка Коледа... Един от тях, дал заглавието на книгата – „Гълъб за Бъдни вечер“, е посветен на писателя и приятеля Димитър Атанасов, който е вдъхновил Стефан Бонев да издаде всичките си коледни разкази в специален сборник. И така се ражда тази малка, но много специална книга.
В нея отново, както отбелязва проф. Клео Протохристова, Стефан Бонев блестящо показва „как безсловесното може да бъде ословесено, как баналното се превръща в героично или как мракът на самотата изсветлява в ореол на святост“...

Не пропускайте и забележителната книга на Стефан Бонев „Странните неща“ (2015), която е „дръзка смес от гротеска и лирическа импресия, това е проза изповедна и игрова, наивна и направена, фейлетонна и параболична...“ (проф. Огнян Сапарев)


Информация за учителя »


меки корици,
цветни,
60 с.,
8,99 лв.,
ISBN: 978-619-179-123-1