ЗА ЛЕТЕРА КАТАЛОГ УСЛУГИ ПОРЪЧКИ РАЗПРОСТРАНЕНИЕ
EN  БГ
ЦЕНИ НА УЧЕБНИЦИ НА ИЗДАТЕЛСТВО "ЛЕТЕРА" ЗА 2-ри - 7-ми КЛАС, ОДОБРЕНИ ОТ МОН (САМО ЗА УЧИЛИЩА И ОБЩИНИ) - 2018/19г.
ЦЕНИ НА УЧЕБНИ ПОМАГАЛА "LOGICO PRIMO" НА ИЗДАТЕЛСТВО "ЛЕТЕРА" ЗА ПГ, ОДОБРЕНИ ОТ МОМН ЗА УЧИЛИЩА, ДЕТСКИ ГРАДИНИ И ОБЩИНИ) - 2018/19г.
Каталог > Художествена литература > Българска литература
ТОЗИ ГРАД МЕ ПОЗНА
ТОЗИ ГРАД МЕ ПОЗНА

от Георги Ганев


Творбата е финансирана от Община Пловдив
по Компонент 4 „Произведения на пловдивски писатели и важни за града издания“.

Книгата включва най-добрите творби на Георги Ганев, посветени на Пловдив и неговите забележителни творци.

ГЕОРГИ ГАНЕВ е автор на поетични и публицистични текстове на български и директно на английски език. Роден е през 1959 г. в град Кричим. През 2000 г. трайно се установява в Пловдив, където се занимава с преподавателска, преводаческа и издателска дейност. През годините е работил като екскурзовод, организатор в профсъюзен дом на културата, журналист, дърворезбар, общ работник в строителството, учител, преводач и издател. Завършил е ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ по специалностите българска филология, английска филология и основи на театралната режисура.
Има издадени пет книги с поезия за възрастни и една за деца: трикнижието „Перометри“ („11 стихотворения за плейбук“, „22 запазени перометри“, „33 любовни стихотворения – Marie“), 2004 г.; „Любовен календар“ - двуезична, на български и английски език, 2008 г. „Преодолявам се“, 2012 г., и „Ала мама каза“, 2015 г..
Бил е член на Съюза на българските журналисти, членува в Съюза на преводачите в България и в Дружеството на пловдивските писатели.
Със стихотворения, директно написани на английски език участва в чуждестранни конкурси и международни фестивали на поезията, в поетични състезания на живо или журирани онлайн от огромна читателска аудитория. Той е единственият български поет, удостоен с покана за участие на Международния фестивал на поезията в град Остин, щата Тексас, САЩ.


Още на https://www.facebook.com/lettera.publisher


меки корици,
цветни,
60 с.,
8 лв.,
ISBN: 978-619-179-118-7