ЗА ЛЕТЕРА КАТАЛОГ УСЛУГИ ПОРЪЧКИ РАЗПРОСТРАНЕНИЕ
EN  БГ
ЦЕНИ НА УЧЕБНИЦИ НА ИЗДАТЕЛСТВО "ЛЕТЕРА" ЗА 2-ри - 7-ми КЛАС, ОДОБРЕНИ ОТ МОН (САМО ЗА УЧИЛИЩА И ОБЩИНИ) - 2018/19г.
ЦЕНИ НА УЧЕБНИ ПОМАГАЛА "LOGICO PRIMO" НА ИЗДАТЕЛСТВО "ЛЕТЕРА" ЗА ПГ, ОДОБРЕНИ ОТ МОМН ЗА УЧИЛИЩА, ДЕТСКИ ГРАДИНИ И ОБЩИНИ) - 2018/19г.
Каталог > Културно-историческо наследство > История на България
Шедьоври на нематериалното културно наследство в Югоизточна Европа
Шедьоври на нематериалното културно наследство в Югоизточна Европа

от Екип на ЮНЕСКО


Албумът е на английски език и включва традициии, обичаи и традиционни практики от Албания, България, Хърватия, Кипър, Гърция, Румъния и Турция, обявени от Юнеско за шедьоври на нематериалното културно наследство в Европа. Материалите са подготвени от регионалните центрове на Юнеско в тези страни, събрани са в настоящия сборник по инициатива на Регионалния център за опазване на нематериалното културно наследство в Югоизточна Европа под егидата на Юнеско, създаден в София.
Пъстрото многообразие от балканския фолклор, религиозни и светски обичаи и ритуали, занаятчийски и изпълнителски умения е представено в текстове и снимки, които обясняват техния произход и днешното им битуване, дават представя за тях като интересни и ценни свидетелства за живота на хората от различни етноси и религии в Югоизточна Европа.
България е представена в албума с архаичните песни, танци и ритуали на Бистришките баби и с нестинарството – послание от миналото, практикувано по време на празника "Св. св. Константин и Елена" в село Българи, Бургаско.
В книгата е поместено обръщението на генералния секретар на Юнеско Ирина Бокова към Осмата конференция на министрите на културата от Югоизточна Европа по въпросите на културното наследство, както и Декларацията, приета на този форум.Информация за учителя »


меки корици,
цветни,
84 с.,
20 лв.,
ISBN: 978-954-516-999-1