ЗА ЛЕТЕРА КАТАЛОГ УСЛУГИ ПОРЪЧКИ РАЗПРОСТРАНЕНИЕ
EN  БГ
ЦЕНИ НА УЧЕБНИЦИ НА ИЗДАТЕЛСТВО "ЛЕТЕРА" ЗА 2-ри - 7-ми КЛАС, ОДОБРЕНИ ОТ МОН (САМО ЗА УЧИЛИЩА И ОБЩИНИ) - 2018/19г.
ЦЕНИ НА УЧЕБНИ ПОМАГАЛА "LOGICO PRIMO" НА ИЗДАТЕЛСТВО "ЛЕТЕРА" ЗА ПГ, ОДОБРЕНИ ОТ МОМН ЗА УЧИЛИЩА, ДЕТСКИ ГРАДИНИ И ОБЩИНИ) - 2018/19г.
Каталог > Художествена литература > Преводна литература > ИЗБРАНИ РОМАНИ
Любовен пожар
Любовен пожар

от Феридун Заимоглу


Толкова свежа и завладяваща, сякаш никога преди нея не е имало любовен роман.

Поетичен шедьовър, загадъчен, романтичен, но написан със студеното сърце на действителността.

Феридун Заимоглу е роден през 1964 г. в анадолското градче Болу. Живее в Германия от 35 години. Следва изкуство и медицина в Кил, където и до момента работи като писател, сценарист и журналист. За творчеството си е отличен с редица литературни награди, сред които награда „Хебел“ (2002 г.), награда на журито в конкурса „Бахман“ в Клагенфурт (2003 г.), награда „Аделберт фон Шамисо“ (2004 г.), награда „Хуго Бал“ (2005 г.), литературна награда „Гримелсхаузен“ (2007 г.), награда „Корине“ (2008 г.).

Младият борсов посредник Давид заминава за Анкара, за да помогне на леля си в разрешаването на спор за наследство. Обратно към дома му в Германия автобусът, с който пътува, претърпява тежка катастрофа. Първата мисъл на Давид е, че е настъпил сетният му час, но спасението идва в лицето на красива непозната, която случайно минава оттам с колата си и му оказва първа помощ. Той е запленен на мига от нея, ала не успява да научи дори и името й, защото тя изчезва така ненадейно, както се е появила. Лумналият любовен пожар не дава покой на мислите и сърцето му и той тръгва по дирите й.


меки корици,
цветни,
308 с.,
12,00 лв.,
ISBN: 978-954-516-752-2