ЗА ЛЕТЕРА КАТАЛОГ УСЛУГИ ПОРЪЧКИ РАЗПРОСТРАНЕНИЕ
EN  БГ
ЦЕНИ НА УЧЕБНИЦИ НА ИЗДАТЕЛСТВО "ЛЕТЕРА" ЗА 2-ри - 7-ми КЛАС, ОДОБРЕНИ ОТ МОН (САМО ЗА УЧИЛИЩА И ОБЩИНИ) - 2018/19г.
ЦЕНИ НА УЧЕБНИ ПОМАГАЛА "LOGICO PRIMO" НА ИЗДАТЕЛСТВО "ЛЕТЕРА" ЗА ПГ, ОДОБРЕНИ ОТ МОМН ЗА УЧИЛИЩА, ДЕТСКИ ГРАДИНИ И ОБЩИНИ) - 2018/19г.
Каталог > Художествена литература > Преводна литература > ЛЕТЕРА ХИТ КОЛЕКЦИЯ
МАЛКАТА
МАЛКАТА

от Едуард Кари


Роман, който разказва за удивителния живот на
Мадам Тюсо в Париж от 1789 г. и е богато илюстриран от самия автор.

„Малката“ е исторически биографичен роман, изпълнен с много хумор и невероятни приключения, събрал духа на Чарлз Дикенс и Даниел Дефо.

Превод и послеслов: Йордан Костурков

Приказният, бликащ от живот изтънчен роман, пресъздава приключенската история на жената, която печели световна слава като Мадам Тюсо. Една невероятна книга за невинно-мъдрата малка Мадам Кураж, която между философи и затворници, герои и мошеници – съумява да извае целия този свят от восък.

През 1761 г. в Елзас се ражда дребно момиченце на име Мари Гросхолц. След като родителите й умират, тя става домашна помощница на ексцентричния доктор Курциус от Берн, който вае фигури от восък. Доктор Курциус и Мари се преместват в Париж, където се нанасят в запустяла къща, заедно с властната вдовица Пико и мълчаливия й син Едмон. Скоро сградата се превръща в изложбено помещение за восъчни фигури и восъчни глави, а умението на Мари да пресъздава хората от восък се превръща в сензация и я отвежда чак до Версайския дворец. Бизнесът с восъчни отливки на забележителни личности, велики философи и прословути престъпници процъфтява. Ала в Париж атакуват дворците и народът иска глави – тъкмо онова, което скулпторите на восъчни глави предлагат!...


Едуард Кари (р. 1970 г.) е английски драматург и романист. Като млад работи в Музея на восъчните фигури на мадам Тюсо в Лондон, учи в САЩ и днес е преподавател в университета на Тексас. От 2000 до 2015 година Едуард Кари пише пет романа, през 2018 г. публикува най-нашумялата си творба – романа „Малката“, преведен с огромен успех в Русия, Франция, Германия и др. Кари често илюстрира сам с ексцентрични рисунки своите романи.


меки корици,
цветни,
464 с.,
20 лв.,
ISBN: 978-619-179-119-4