ЗА ЛЕТЕРА КАТАЛОГ УСЛУГИ ПОРЪЧКИ РАЗПРОСТРАНЕНИЕ
EN  БГ
ЦЕНИ НА УЧЕБНИЦИ НА ИЗДАТЕЛСТВО "ЛЕТЕРА" ЗА 2-ри - 7-ми КЛАС, ОДОБРЕНИ ОТ МОН (САМО ЗА УЧИЛИЩА И ОБЩИНИ) - 2018/19г.
ЦЕНИ НА УЧЕБНИ ПОМАГАЛА "LOGICO PRIMO" НА ИЗДАТЕЛСТВО "ЛЕТЕРА" ЗА ПГ, ОДОБРЕНИ ОТ МОМН ЗА УЧИЛИЩА, ДЕТСКИ ГРАДИНИ И ОБЩИНИ) - 2018/19г.
Каталог > Художествена литература > Преводна литература > ЛЕТЕРА ХИТ КОЛЕКЦИЯ
ВЪРНИ СЕ КЪМ ЖИВОТА
ВЪРНИ СЕ КЪМ ЖИВОТА

от Гюлсерен Будайъджъоглу


Историята, залегнала в основата на сериала "Завинаги"

Необичайната житейска история на Ала – едно момиче,
израсло без любов в дома на деспотична си баба Есма султан и покрай пренебрежителното отношение на майка си Сюрея,докато баща й е в затвора.

За да преодолее болката и отчаянието, Ала тръгва на психотерапия, но в началото се съпротивлява и прави всичко възможно, за да достигне границите на търпение на своя терапевт.
За да запълни тишината на нейното мълчание и да достигне до нея психотерапевтката измъква от сенките на историята най-различни истории: мистериозните тайни на младия фараон Тутанкамон, любопитни моменти от живота на Хитлер и Фройд... Необикновената съдба на царица Екатерина, която започна живота си като перачка и проститутка... Изпълнения с тъга живот на Ева Перон и принцеса Сорая…
Макар и продължителна, съпротивата на Ала, започва да се срива.И тогава мълчанието се нарушава. И събитията, разбили сърцето в миналото му, бавно излизат на бял свят… История, която засенчва всичко с болката, ужаса и тъгата, която излага… Но и историята на успеха, който следва след допира на вълшебната пръчица на психоанализата…
Писателката изгражда творбата си въз основа на житейските истории на различни хора. В резултат се получава такова усещане за реалност, че книгата се чете на един дъх.

ГЮЛСЕРЕН БУДАЙЪДЖЪОГЛУ е родена в Анкара. След като завършва Медицинския факултет на Анкарския университет, четири години специализира „Психиатрия“ в университета „Хаджеттепе“, където дълги години остава на работа като преподавател.
През 2005 г. основава първия частен психиатричен център в Турция – „Медальон“
(в Анкара и Истанбул), на който е председател на борда на директорите.
Автор е на най-четените книги в Турция: „Вътрешността на Медальона“, „Трите цвята на греха“, „Ако кралят загуби“, „Момичето от прозореца“ и „Върни се към живота“, превърнал
се в бестселър със своите 11 издания.
Гюлсерен Будайъджъоглу е автор и на сценария на телевизионния сериал „Завинаги“, който със своите терапевтични сцени се превръща във феноменален хит сред турските зрители. Неин е и сценарият на сериала „Съдбата е твоят роден дом“, който и в момента се излъчва от турските телевизии.
Тя е автор, който посредством своите разкази и романи представя психиатрията по достъпен и интересен начин.

Драги български читатели,
Всъщност аз съм психиатър, който от много години практикува в Анкара и Истанбул. Десетилетия наред, слушайки истории за човешки съдби, ставах свидетел на болките на много хора; научих за живота доста неща. Навярно и затова реших да се посветя на писателския труд.
Вестта, че книгите ми ще бъдат публикувани в България, ме трогна; почувствах се истински щастлива. Навсякъде по света се пишат доста такива книги. Само че онези книги не разказват за нас. Казвам „НАС“, защото ние сме хора на една и съща земя. Имам много, и то истински приятели, които са с български корени. Много са и общите черти в нашите традиции и обичаи, в житейските ни навици и ценностната ни система. Дори и ястията ни са почти идентични. Смеем се на едни и същи неща, плачем за едно и също. Да не говорим, че душите ни страдат по един и същи начин.
Позовавайки се на истински житейски истории, в моите книги разказвам най-вече как съдбата ни се повлиява от нашите преживявания в родния дом, от нанесените болки през детството.
В книгата „ВЪРНИ СЕ КЪМ ЖИВОТА“ разказвам какво се случва в много богато и известно семейство от Бурса, когато в дома им влиза булка от Истанбул – невеста за големия им син, тоест за „престолонаследника“. И най-вече за бедите, които се струпват върху главата на грозното момиче, родено от този брак. Ще научите какво „сервира“ животът на това грозно момиче, какви болки и страдания преживява то и как накрая, попадайки в ръцете на добър психиатър, променя живота си… Със затаен дъх ще проследите как грозното момиче се превръща в приказно хубава принцеса.
Надявам се, че телевизионният сериал „ЗАВИНАГИ“, който е по сценарий на тази книга, излъчен и във вашата страна, ви е допаднал.
Надявам се да прочетете книгата с удоволствие и да проследите сериала с интерес!

Поздрави от Турция, с обич,
Д-р Гюлсерен Будайъджъоглу


меки корици,
цветни,
432 с.,
20 лв.,
ISBN: 978-619-179-115-6