ЗА ЛЕТЕРА КАТАЛОГ УСЛУГИ ПОРЪЧКИ РАЗПРОСТРАНЕНИЕ
EN  БГ
ЦЕНИ НА УЧЕБНИЦИ НА ИЗДАТЕЛСТВО "ЛЕТЕРА" ЗА 2-ри - 7-ми КЛАС, ОДОБРЕНИ ОТ МОН (САМО ЗА УЧИЛИЩА И ОБЩИНИ) - 2018/19г.
ЦЕНИ НА УЧЕБНИ ПОМАГАЛА "LOGICO PRIMO" НА ИЗДАТЕЛСТВО "ЛЕТЕРА" ЗА ПГ, ОДОБРЕНИ ОТ МОМН ЗА УЧИЛИЩА, ДЕТСКИ ГРАДИНИ И ОБЩИНИ) - 2018/19г.
Каталог > Детско-юношеска литература > Стихове за деца
МЕЧТАТЕЛИ
МЕЧТАТЕЛИ

от Албена Фурнаджиева


„МЕЧТАТЕЛИ” е весела, забавна, поучителна, изящна книга със стихотворения и гатанки за деца на младата Албена Фурнаджиева. След „Немирници” /изд. „Летера”, 2008г./ и „Рисувам обич” /изд. „Летера”, 2015 г./ поетесата отново се потопява в чудния свят на децата, за да им разкаже в стихове колко прекрасен е животът, когато си малък. Тук ухаят „Кифличките на мама”, детето се радва на дъжда, весели се чрез „Цирковото изкуство”, разхожда се в „Пикник”, празнува „Рожден ден” и е „Именик”, наслаждава се на „Реката” и „Море”, сънува звездното небе. А фантазиите и мечтите го отвеждат в други светове. Освен забавните мигове, обаче, децата трябва да знаят и кое е „Здравословно” и най-важното „Книги да четем”. Накрая на книгата са включени и малко гатанки за умници.
Ярките, свежи и изразителни илюстрации на Искра Евтимова украсяват съдържанието и привличат малките читатели.
А редактор на стиховете е известният поет Атанас Капралов.
Така стихосбирката „МЕЧТАТЕЛИ” се превръща в книга, издържана и с поетичните си послания, и с художественото си оформление.
Приятно четиво за малки, по-големи и дори най-големи.


АЛБЕНА ФУРНАДЖИЕВА е родена в Пловдив. Завършва руска филология и право, член е на Съюза на българските писатели. „Мечтатели“ е нейната втора детска стихосбирка, след сборника със стихове „Немирници“ (2010 г.), с който е номинирана за награда „Пловдив“ в раздел „Изкуство за деца“, и четвъртата й поетична книга, след стихосбирките „Пясъчни рози“ (1996 г.) и „Рисувам обич“ (2015 г.). През 2019 г. Албена е отличена с Трета награда на Националния литературен конкурс „В полите на Витоша“.


меки корици,
цветни,
48 с.,
6 лв.,
ISBN: 978-619-179-117-0