ЗА ЛЕТЕРА КАТАЛОГ УСЛУГИ ПОРЪЧКИ РАЗПРОСТРАНЕНИЕ
EN  БГ
ЦЕНИ НА УЧЕБНИЦИ НА ИЗДАТЕЛСТВО "ЛЕТЕРА" ЗА 2-ри - 7-ми КЛАС, ОДОБРЕНИ ОТ МОН (САМО ЗА УЧИЛИЩА И ОБЩИНИ) - 2018/19г.
ЦЕНИ НА УЧЕБНИ ПОМАГАЛА "LOGICO PRIMO" НА ИЗДАТЕЛСТВО "ЛЕТЕРА" ЗА ПГ, ОДОБРЕНИ ОТ МОМН ЗА УЧИЛИЩА, ДЕТСКИ ГРАДИНИ И ОБЩИНИ) - 2018/19г.
Каталог > Художествена литература > Преводна литература > СЪВРЕМЕННА КЛАСИКА
Уморен да се раждам и да умирам
Уморен да се раждам и да умирам

от Мо Йен


СЕМЕЕН ЕПОС В НЯКОЛКО ЕПОХИ

Превод от китайски език: Петко Т. Хинов

След разстрела на едрия земевладелец Симън Нао от Народния съд онеправданата му душа се озовава в ада, където се пържат класовите врагове. Присмехулният господар на преизподнята Ямаранджа му разрешава да се завърне в дома си, прероден като магаре. С ум и послушание Симън служи на предишните си подчинени, изненадвайки ги с неочаквани умения.
Но за зла участ, на магарето не е отреден щастлив живот. И така Симън се преражда отново и отново: като упорит бик, като плодовит нерез, като умно куче... Така той преживява героични и жестоки времена в селото, чийто господар е бил някога.
Романът започва на 1 януари 1950 г. и завършва на 31 декември 2000 г., като пресъздава конфликтите, породени от резките исторически промени в съдбата на Китай. Разказвачът закачливо води читателя през големи и малки приключения из висините и пропастите на китайската история.
Дълбоко човешкият роман на Мо Йен представлява искряща приказка в картини, бликаща от комичност и затрогваща чрез състрадание.

МО ЙЕН е роден на 17 февруари 1955 г. в Далан, провинция Шандун. Започва да публикува след края на Културната революция, а през 1986 г. излиза романът му “Червено сорго”, който е филмиран през следващата година и му донася широка известност. Автор е на единадесет романа, между които “Голям бюст, широки бедра”, “Изтезание със сандалово дърво”, “Мъжът, който отглеждаше котки”, “Промяна”, “Жаба” и др. Написал е много разкази и очерци.
Международното признание на бедното момче от Гаоми е изненадващо — през 2012 г. Мо Йен, почти неизвестен за света, неочаквано получава Нобеловата награда за литература, преборвайки претенденти като Харуки Мураками,
Амос Оз и Филип Рот.


Литературен делириум, какъвто и Рабле не би могъл да сътвори по-шеметен, нито пък Булгаков –
по-диаболичен. Ужасяващ и комичен, циничен и все пак изящно поетичен.
Улрих Барон

Виртуозна гротеска. Поетична. Пикантна. Написана на инат.
Фридрих Хан

Спиращ дъха спектакъл във времена на политически ад.
Дафне Шпринг


твърди корици,
цветни,
664 с.,
25 лв.,
ISBN: 978-619-179-036-4